Trafik Kazasını Ne Kadar Sürede Sigortaya Bildirmeliyim? By Lonnie Greenblatt on April 28, 2022

Trafik kazanızı hemen sigorta şirketinize bildirmeniz kesinlikle gerekli mi? Ne kadar süreniz var? Greenblatt & Veliev, LLC'deki Avukatlar yardım etmek için buradalar.

Maryland Araba Kazaları ve Sigortası

Yakın zamanda bir araba kazası geçirmiş olan herkes anlaşılır bir şekilde sarsılır. Bunun gibi bir olay sadece duyularınızı zorlamakla kalmaz, aynı zamanda sizi başka konularda da çıkmaza sokabilir. Yaralanmalarınızın ve maddi hasarınızın ciddiyetine bağlı olarak, sigorta şirketlerinden, polisten ve hukuk danışmanınızdan çok sayıda tıbbi randevuya, araba hasar faturalarına ve çok daha fazlasına kadar her türlü sorunu çözmeniz gerekebilir.

Bu nedenle, araba kazalarına karışan sürücülerin sigorta şirketlerine haber vermeyi unutmaları nadir değildir.

Maryland'deki Bir Araba Kazasını Sigorta Şirketinize Bildirmek

Her türlü kazadan sonra sigorta şirketinizi aramanız her zaman önemlidir. Bu, küçük kazalar için bile geçerlidir.

Bir çamurluk bükücü yüzünden oranlarınızın artmasını istememeniz anlaşılabilir olsa da, diğer sürücünün kazadan sizin sorumlu olduğunuzu iddia etmesini kesinlikle istemezsiniz. Bu, ikiniz de başlangıçta sigorta şirketlerini dahil etmeden "çalıştırmayı" kabul ettiğinizde bile olabilir.

Yanmayın, Hızlı Raporlayın

Bir kazadan sonra daima sigorta şirketinizle görüşün. Aslında, Maryland kanunu, araç çarpışmasından sonraki 15 gün içinde otomatik sigorta şirketleriyle iletişime geçilmesi gerektiğini belirtir. Kazanızı zamanında bildirmezseniz, yaralanma talebinde bulunamazsınız.

Araba Kazasından Sonra Polisi Aramalı mısınız?

İnsanların bir kazadan sonra polise başvurması yaygındır - özellikle de maddi hasar olduğunda. Bunun nedeni, arabanız çarpışmada hasar gördüyse, sigortanız için resmi hasar kanıtı olarak yazılı bir polis raporu isteyeceksiniz. Kanun, yalnızca belirli durumlarda bildirimde bulunmanızı gerektirir.

  • Ehliyetsiz sürücü kazaya karıştı
  • Sürücülerden biri seyir halindeyken etkilenmişti.
  • Bir sürücü kaza yerinden kaçtı
  • Bir veya daha fazla aracın çekilmesi gerekiyor
  • Araçtaki bir veya daha fazla kişi yaralandı
  • Sürücüler kişisel ve iletişim bilgilerini paylaşmayı reddediyor

Tüm Yaralanmalar Açık Değildir

Çarpışmadan kaynaklanan gecikmeli yaralanmalar olma ihtimaliniz varsa, resmi bir rapor yazabilmeleri için kesinlikle polisle iletişime geçin. Çoğu zaman, çürükler, ağrı ve hatta kırık kemikler veya kırıklar gibi yaralanmalar daha sonra ortaya çıkmaz. Bu davalarda resmi polis raporunun kayıt altına alınmasını isteyeceksiniz, böylece sigortanız veya kişisel yaralanma avukatınızla çalışırken kanıt olarak yanınızda bulundurabilirsiniz.

Peki ya Avukat?

Sürücülerin bir trafik kazasında yaralanmaları durumunda her zaman mümkün olan en kısa sürede bir avukata başvurmaları önerilir. Sadece deneyimli bir avukat, hak ettiğiniz zararları tahsil etmenize yardımcı olabilir. Araba kazası geçirenlerin çarpışmadan sonra iletişime geçmesi gereken üç ana kurum vardır: polis, kişisel yaralanma avukatı ve sigorta şirketi.

Rockville, MD'deki Kişisel Yaralanma Avukatları

Yakın zamanda Rockville, MD bölgesinde bir trafik kazası geçirdiyseniz, lütfen Greenblatt & Veliev, LLC ile iletişime geçin. Kişisel yaralanma avukatlarımız, araba kazalarında yaralananlar adına savaşma konusunda geniş deneyime sahiptir.

Yaralanmalarınız, maddi hasarınız ve acı ve ıstıraplarınız için tazminat alma seçenekleriniz var.

Yasal seçenekleriniz hakkında daha fazla bilgi için Greenblatt & Veliev, LLC ile bugün iletişime geçin .

Gorkhmaz M. Asgarov, Esq

Rockville, Maryland merkezli bir dava hukuk firması olan Greenblatt & Veliev, LLC ile kişisel yaralanma, işçi tazminatı ve ceza ve trafik savunma davaları için bireylere hizmet veren bir Avukat ve Hukuk Müşaviridir.

İlgili Mesajlar

 

Logo Icon

Greenblatt & Veliev, LLC

Greenblatt & Veliev, LLC provides dedicated legal representation to clients in Maryland, Washington DC, Virginia. Our attorneys have more than 65 years of combined experience in personal injury cases, and use this knowledge to serve you. Our professional affiliations and memberships include:

  • Maryland State Bar Association
  • The Bar Association of D.C.
  • America’s Top 100 Personal Injury Attorneys

Contact our offices for a free consultation online, or by calling: (301) 251-8776

Contact Us Today

Rate, Review & Explore

Social Accounts Sprite